Publicitat
Publicitat

La falsa notícia dels caramels d'èxtasi arriba a Andorra

La policia informa que no té constància de la droga en forma d'ossets que, segons un missatge que circula per les xarxes socials, s'estaria repartint a les escoles

"És èxtasi i es reparteix per les escoles. Es veu que avui li han donat a una nena al col·legi francès d'Andorra". Aquest és el missatge que circula aquest divendres per les xarxes socials, acompanyat d'una fotografia amb una bossa de caramels de color rosa i amb forma d'ossets. Tot i l'alarma que hagi pogut generar, es tracta tan sols d'una llegenda urbana que va començar a circular el mes d'abril en anglès. La policia ha confirmat a l'ARA Andorra que no ha rebut cap alerta relacionada amb els fets que es descriuen en el missatge, i que no li donen credibilitat ja que tot sembla indicar que és una notícia falsa que s'està viralitzant.

De fet, a Internet es pot trobar la mateixa fotografia amb altres missatges similars que han circulat en les últimes setmanes per d'altres països, incloent Espanya. Tal com publicava Verne fa uns dies, la imatge està treta de context, ja que es presenta com si fos un truc per drogar a infants. Així, són veritablement pastilles d'MDMA (conegut com a èxtasis), però és habitual que es distribueixin entre els seus consumidors amb dissenys cridaners com aquest.

El post de Facebook que parla d'Andorra ja s'ha compartit una cinquantena de vegades en només dues hores, malgrat que ha rebut missatges d'altres usuaris en què s'alertava que era una enganyifa.