Un nou aparcament i un nou vial per a la Cortinada

La construcció d'ambdues obres anirà a càrrec d'Andbank, tindran un cost d'un milió d'euros i es preveu acabar-les abans de l'hivern del 2018

La propera temporada d'hivern, la Cortinada podrà gaudir d'un nou aparcament gratuït de 90 places. Aquest nou espai es construirà, més concretament, als terrenys coneguts com a camp de Ceró i servirà per donar una solució a la falta de llocs per deixar els vehicles, sobretot en temporada alta. Així ho han explicat aquest dilluns a la tarda el Govern, el comú d'Ordino i Andbank, durant la signatura del conveni urbanístic que dona llum verda a aquest projecte. El pla també preveu la construcció d'un vial que anirà paral·lel a la carretera CG3 i servirà per connectar la urbanització de les Massanelles amb la carretera i també amb uns terrenys propietat d'Andbank que quedaven aïllats. 

D'aquesta manera, totes tres parts queden beneficiades arran de l'acord. El comú i el Govern per la construcció de l'aparcament. Per la seva banda, l'empresa bancària troba una sortida a la CG3 d'uns terrenys que queden per sota de l'aparcament i que són propietat seva i que un cop estigui acabat el vial podran ser edificables. Segons estipula l'acord, la construcció de l'aparcament i del vial anirà a càrrec d'Andbank i tindrà un cost total d'un milió d'euros. En tota aquesta operació, el Govern cedeix gratuïtament i de manera indefinida els tres terrenys que conformaran el futur aparcament, un dels quals fins ara era propietat d'Andbank, al comú perquè pugui dur a terme el manteniment i l'explotació de la nova infraestructura. En total aquest espai ocupa una superfície total de 3.648 m2.   

La idea és començar les obres a principis d'estiu de l'any que ve i que l'espai pugui estar operatiu de cara a l'hivern del 2018. En un primer moment, l'aparcament serà gratuït però la idea és que en un futur no molt llunyà sigui de pagament. "Un projecte que soluciona un problema d'aparcament que teníem, sobretot en un nucli tant poblat com és el de la Cortinada", ha ressaltat el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés. Per la seva banda, el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha destacat que no ha estat una negociació fàcil, ja que ha durat tot un any, però que finalment s'ha arribat a un acord que beneficia les tres parts.