Societat 12/06/2020

Un nou Punt de Trobada al Pas de la Casa

L’encara operador del centre comercial lauredià estudia obrir-ne un de nou al costat de la frontera amb França

ARA Andorra
1 min
Una imatge del Pas de la Casa aquest dilluns al matí. /MIQUEL MARÍN

Andorra la VellaEls actuals operadors del Punt de Trobada estudien crear-ne un de nou al Pas de la Casa. L’establiment s’ubicaria en un edifici que ara mateix tan sols té feta l’estructura interna ja que les obres d’aquest immoble estan aturades des de fa quinze anys. L’objectiu seria donar continuïtat a un model de negoci que ha funcionat durant dècades prop de la frontera amb Espanya. En aquest cas, però, es faria a l’altre costat del país, prop del pas fronterer amb França.

Les societats explotadores del Punt de Trobada són bones coneixedores del sector del comerç i el detall i veurien factible aprofitar el desallotjament de l’actual centre comercial per traslladar i replicar el model de negoci al Pas de la Casa, en un edifici a mig bastir en un terreny proper al poliesportiu que la família Cachafeiro va adquirir en una subhasta comunal. De fet, ja han comunicat al comú d’Encamp que reprenen les obres.

Cal recordar que el Govern va decretar recentment que els propietaris d’edificis a mig construir disposaven de 18 mesos perquè reprenguessin les obres o, si més no, acabessin la part exterior. Si en aquest termini no s’ha fet, la normativa obligarà a enderrocar l’estructura i seran els mateixos propietaris els que s’hauran de fer càrrec dels treballs i de la factura de l’enderroc.

Mentre s’estudia la nova ubicació al Pas de la Casa, fonts coneixedores del procés de desallotjament de l’actual Punt de Trobada expliquen que la família Cachafeiro està analitzant els terminis a establir per dur a terme la quitança dels aproximadament 400 empleats, liquidar els comptes dels proveïdors i vendre l’estoc.

stats