60 nous positius (des de dimecres) i 14 ingressos en total, tres dels quals a l'UCI

Ja hi ha 38 aules amb alumnes aïllats

Des de la darrera actualització de dades sanitàries d'aquest divendres, el Govern ha confirmat 60 positius més, elevant els casos totals a 2.110. D'aquests, onze provenen del cribratge de Salita, amb 10 persones residents i un professional. Nou d'aquestes noves persones han estat traslladades a la cinquena planta del Cedre que s'ha tornat a habilitar com a hospital Covid-19, tal com va passar a la primera onada. A l'hospital, en aquests moments hi ha 14 persones ingressades, 11 a planta i tres a l'UCI, una de les quals es troba sota ventilació mecànica. Pel que fa a les escoles, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha indicat que hi ha 38 aules amb alumnes aïllats, 32 sota aïllament total, 6 amb aïllaments parcials i 14 es troben sota vigilància passiva.

En matèria educativa, les classes amb alumnes aïllats s'eleven fins a 38. D'aquestes, 32 es troben amb un aïllament total i 6 sota aïllaments parcials. A més, hi ha 14 aules sota vigilància passiva. Durant la compareixença, el ministre ha informat que hi ha una escola bressol totalment aïllada per diversos positius entre el professorat. També s'ha hagut d'aïllar el programa de Joves en inclusió de la Fundació Privada Tutelar d'Andorra en detectar-se algun positiu.

Tot i així, Benazet ha assegurat que aquests positius en les aules van en la línia del que succeeix als altres països i ha apuntat que durant el cap de setmana s'acaba el període d'aïllament de diverses aules. Per tant, és probable que aquest nombre disminueixi la setmana vinent, ha explicat.