Una nova defunció i 50 nous positius en un dia

L''stop lab' mòbil s'ubicarà a la Massana a partir d'aquest diumenge

El Govern ha informat que en les darreres 24 hores hi ha hagut una nova defunció, elevant el nombre total des de l'inici de la pandèmia a 73. Des d'aquest dimecres, s'han detectat 50 nous positius, situant el nombre de casos totals per coronavirus a 4.567, 3.710 corresponents a la segona onada. A més, en aquests moments els casos actius se situen en 1.234 i els recuperats per la malaltia ja són 3.260.

Pel que a la pressió sobre el sistema sanitari, resten 30 persones ingressades a planta de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell i 10 pacients es troben a la Unitat de Cures Intensives, vuit dels quals requereixen ventilació mecànica. A la planta Covid-19 habilitada al Cedre hi ha 17 residents ingressats. Quant a les escoles, 56 aules es troben sota vigilància activa, 41 amb una vigilància total i 15 parcial, a banda de 26 classes més en vigilància passiva.

D'altra banda, l'executiu també ha explicat a través d'un comunicat que a partir d'aquest diumenge, l''stop lab' itinerant situat a Escaldes-Engordany, es traslladarà a la Massana, a la plaça de les Fontetes, i estarà operatiu entre les 8 i les 20 hores. Cal recordar que el telèfon de cita prèvia per demanar hora és el 821.955, el mateix número que si es vol demanar hora per fer-se la prova a l''stop lab' de l'aparcament del Centre Ciutat, a Andorra la Vella.

Així, aquest divendres serà el darrer dia en què la infraestructura mòbil oferirà proves a la parròquia escaldenca. Des del 20 d'octubre, quan s'hi va instal·lar, fins aquest dimecres, n'havien fet ús 1.059 persones, que se sumen a les 1.685 proves que es van fer a Encamp.