Societat 12/11/2020

Nova prova pilot per agilitzar el trànsit a la Massana

A partir de dilluns s’implantarà una rotonda al centre del poble

Ara Andorra
2 min
La zona de la prova pilot. / COMÚ DE LA MASSANA

La MassanaUn cop obtingut el vistiplau del ministeri d’Ordenament Territorial –ja que el Govern és qui té la competència en carreteres generals– a partir de dilluns començarà a funcionar un nou dispositiu de trànsit, en període de prova, informa el comú aquest dijous en un comunicat. Amb la instal·lació d’una rotonda a l’avinguda Sant Antoni, amb la confluència de Costes de Teixidó, es pretén agilitzar la circulació, ja que els vehicles que baixen de les escoles es distribuiran en les dues direccions, és a dir, per anar direcció Ordino, no caldrà baixar fins a la rotonda del Marco Polo.

A més, durant dues franges horàries –de 8.30 a 9.30 h i de 16.30 a 17.30 hores– s’establirà un únic sentit d’accés a les escoles: tothom haurà de pujar pel carrer Major i baixar per Costes de Teixidó. Una altra mesura que s’aplicarà durant aquest horari és la inhabilitació de tres passos de vianants al centre del poble i la potenciació del pas soterrat a l’alçada del Marco Polo, ja que es tracta d’un pas completament segur, sobretot per als infants.

“Es tracta d’un prova pilot que pensem que pot donar bons resultats ja que l’objectiu és agilitzar al màxim la circulació, evitant els ralentiments”, assegura la cònsol menor, Eva Sansa. En les pròximes setmanes s’analitzarà el resultat de la mesura i si és satisfactori s’implantaran altres accions que contempla del pla de millora de la mobilitat de la Massana.

Des de fa mesos el comú de la Massana treballa en el disseny d’un pla de millora del trànsit rodat a la parròquia. La carretera de la Massana, la CG4, suporta un elevat pas de vehicles, a causa del gran increment de població a la Massana i a Ordino en els darrers anys. Els problemes de trànsit es concentren al matí, coincidint amb l’entrada a la feina i a les escoles, i a la tarda, a la sortida de les escoles i el progressiu retorn a la llar.

stats