Publicitat
Publicitat

Uns tallers posen en pràctica els objectius de la presidència andorrana al Consell d'Europa

Andorra la Vella acull aquest dimecres i dijous el taller 'Competències d'una cultura de la democràcia', amb la participació d'una seixantena de docents, tant andorrans com de diferents països europeus

En el marc del programa Pestalozzi per al desenvolupament professional dels ensenyants i dels actors de l’educació del Consell d’Europa, Andorra la Vella acull aquest dimecres i dijous el taller europeu 'Competències d'una cultura de la democràcia', amb la participació d'una seixantena de docents, tant d'Andorra com de diferents països europeus. 

El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, que ha estat l'encarregat d'inaugurar les jornades, ha explicat que aquest és"el primer resultat palpable" i la "primera pedra" per posar en pràctica el treball en matèria d'educació que es va portar a terme durant la presidència andorrana del comitè de ministres del Consell d'Europa. Així, els tallers tenen com a objectiu donar eines als docents per aplicar a les aules competències associades amb els valors democràtics i adaptar-les als currículums de cadascun dels diferents països. Jover ha afegit que la formació que rebran els professors servirà, no només per aplicar-ho als alumnes, sinó perquè ells mateixos puguin servir de formadors en els seus contextos nacionals o en centres escolars. 

Un cop aquestes competències en matèria de respecte dels drets humans i dels valors democràtics s'implementin a les aules, s'aplicaran uns indicadors per valorar-ne la seva adaptació. I en aquest sentit, el ministre ha indicat que Andorra servirà com a prova pilot, aportant els resultats al Consell d'Europa per saber si s'han de fer correccions. 

El taller s'ha iniciat amb la conferència del professor emèrit de psicologia de la Universitat de Surrey (Regne Unit), Martyn Barret, que ha parlat sobre el model de competències per a una cultura democràtica, i que ha hagut de fer la ponència a través de videoconferència, ja que no ha pogut arribar a Andorra per culpa de la vaga de controladors francesos.