Publicitat
Publicitat

Perill extrem d'allaus

S'acumulen fins a 55 centímetres de neu nova a les estacions i es necessiten equipaments especials a partir d'Encamp i la Massana

La intensa nevada que cau des d'aquest dijous a la nit obliga a circular amb equipaments especials a partir d'Encamp i la Massana des de mig matí d'aquest divendres, després que les precipitacions en forma de neu s'hagin reactivat a cotes més baixes. A primera hora del matí, la neu a la calçada ha provocat retencions a la sortida de la Massana en direcció a les parròquies centrals. Segons Mobilitat, a més, la neu ha afectat el sud de França i es restringeix el pas de vehicles superiors a 19 tones a la RN20 i RN22 entre el Pas de la Casa i Foix, i a la RN20 i RN116 entre l'entrada sud del túnel de Pimorent i Prades.

La nevada ha afectat principalment les parròquies altes però s'espera que durant les properes hores la cota de neu pugui baixar fins als 900 metres. Les estacions han comptabilitzat fins a aquest divendres al matí uns 30 centímetres de neu nova a Grandvalira i, pel que fa a Vallnord, 25 centímetres a Arinsal i Pal i 40 centímetres a la part baixa d'Arcalís, tot i que els gruixos poden augmentar ja que continuen les precipitacions en forma de neu. Es tracta de la nevada més important del que portem de temporada d'hivern.