Les ofertes per Arcalís, fins al 22 de gener

El comú d'Ordino ha ampliat el termini perquè els concursants puguin analitzar tota la documentació

El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, ha confirmat aquest diumenge que el termini per presentar les ofertes per convertir-se en soci majoritari de Secnoa, la societat que gestiona Ordino Arcalís, s'allarga fins al 22 de gener. El plec de bases del concurs es va publicar al BOPA el 15 de novembre, i el període per optar a la compra de la majoria de les accions finalitzava el 15 de desembre. Amb tot, segons ha especificat Mortés, les empreses interessades han demanat més temps per analitzar la documentació, ja que n'hi ha molta.

El comú ha habilitat un espai, "un 'data room'", perque els concursants puguin mirar i avaluar amb calma el plec de bases i tot el que es requereix per presentar-se al concurs. "A més, hi ha molts dies festius entremig, i així els deixem temps per presentar les ofertes", ha afegit el cònsol.

De moment, s'han retirat quatre plecs de bases (el preu per adquirir la documentació és de 700 euros en suport paper, i de 500 euros en suport informàtic), és a dir, que hi ha quatre societats interessades, tot i que fins al 22 de gener no se sabrà si, finalment, presenten una oferta formal per entrar a la gestió de l'estació.

L'inversor privat passarà a controlar el 76% de les accions de la societat a canvi d'una inversió inicial de tres milions d'euros. L'accionista majoritari de Saetde, la societat de Pas de la Casa-Grau Roig, Joan Viladomat, ha anunciat l'interès a presentar-se al concurs. L'empresa Mountain Peak Developments també ha manifestat que hi podria concórrer.