Publicitat
Publicitat

Uns 400 joves busquen oportunitats laborals al Fòrum Estudiants- Empresa

Els estudiants busquen sortides professionals i ocupacions per al seu temps lliure per tenir una primera feina entre les 37 empreses presents al Centre de Congressos d'Andorra la Vella

El Centre de Congressos d'Andorra la Vella ha acollit aquest divendres una nova edició del Fòrum Estudiants- Empresa. Un total de 37 empreses han participat en aquest esdeveniment i durant la jornada es preveu que s'hi acostin fins a 400 alumnes de batxillerat, Formació Professional i de la Universitat buscant una carrera professional o una ocupació per al temps lliure, segons ha explicat el coordinador del Departament de Joventut, Agustí Pifarré.

A mig matí ja havien passat pels estands del Fòrum uns 250 alumnes, segons ha indicat el coordinador del Departament de Joventut, i han pogut conèixer empreses de "pràcticament tots els sectors". La gran majoria, ha reconegut, són repetidores "perquè troben que és interessant ser-hi presents i tornen a venir".

Les empreses donen a conèixer les seves tasques i els seus valors i arriben a recollir currículums o contactes per a futures incorporacions. Els alumnes descobreixen les opcions professionals que els ofereixen les companyies ja sigui com a entrada al mercat laboral o perquè "volen treballar ja, cobrar un primer sou i independitzar-se", com ha apuntat el responsable del Departament de Màrqueting de Júlia, David Miralles.

Els alumnes van més aviat "perduts", ha explicat la gerent de Recursos Humans d'Adecco a Andorra, Sandra Mejías. Pregunten sobre quin sector pot presentar més oportunitats i des d'Adecco els orienten segons la seva disponibilitat, els seus estudis i la seva experiència laboral. En general, "intentem orientar-los de cara a alguna oferta temporal", ha reconegut Mejías.

Miralles ha reconegut tenir ja alguns currículums i ha manifestat que els estudiants pregunten on poden presentar les seves sol·licituds on-line o presencialment. "Tenen moltes ganes de treballar en un lloc que els agradi l'empresa, els valors...", ha assenyalat.

Per exemple, l'Oscar Sansegundo i l'Èric Vila de l'Institut Joan Brudieu s'han interessat per les oportunitats que ofereix el SAAS ja que estan fent un curs d'infermeria. A curt termini, però, han trobat possibilitats en diverses empreses com a eventuals de cap de setmana.

La Daniela da Silva i la Maria Mussarra del Lycée Comte de Foix han reconegut que han pogut resoldre els dubtes que tenien sobre el funcionament d'algunes empreses i han mostrat el seu interès per treballar en el sector bancari.