L'oposició de l'AEAT al reglament dels apartaments turístics arriba a la justícia

Des de l'entitat es destacava que certes exigències són inassumibles

La secció administrativa del Tribunal de Batlles ha admès a tràmit la demanda presentada per l’Associació d’empreses d’allotjaments turístics (AEAT) contra el reglament que regula les condicions que han de complir aquests allotjaments. El cas arriba a la justícia després que des de l’AEAT es presentés un recurs administratiu que va ser desestimat.

Cal recordar que des de l’associació han posat en relleu, de manera reiterada des de la seva aprovació, la seva oposició al reglament de funcionament del registre d’habitatge d’ús turístic d’empreses de gestió d’habitatges d’ús turístic, ja que emfasitzaven que les exigències que se’n derivaven eren inassumibles per a molts dels allotjaments, la que cosa els abocava al tancament.

Precisament, aquest reglament va ser modificat el mes de gener per donar més temps per a l’adaptació a les noves exigències d’aquests apartaments, ja que el termini inicial era d’un any i expirava el 3 de maig. Amb els canvis fets, el nou termini acaba el 31 de juliol. Cal recordar, en aquest sentit, que els responsables d'aquests habitatges de vacances han de fer abans d’aquesta data les obres necessàries per adaptar-se als nous requeriments, ja que del contrari, hauran de tancar.

Des de l’associació esperen ara poder-se reunir amb la nova titular de Turisme, Verònica Canals, per veure també quines són les seves intencions en relació a tota aquesta normativa. En aquest sentit, s’ha de subratllar que la lluita contra els allotjaments il·legals va ser un dels punts en els quals va fer incidència el seu predecessor en el càrrec, un front comú al qual s’han sumat, per exemple, comuns com el de Canillo, que han posat en marxa una pàgina web per mirar de localitzar aquests allotjaments il·legals.