Societat 22/12/2017

Optimisme comercial per unes rebaixes que s'allargaran fins al 28 de febrer

El petit comerç preferiria que el període de descomptes no comencés fins al 26 de desembre, exposa Venable

C. G. / M. F.
2 min
Un aparador amb el cartell de rebaixes. / Arxiu ARA

Andorra la VellaLes rebaixes a Andorra ja han donat el tret de sortida. Ho han fet aquest divendres i s'allargaran fins al 28 de febrer. Els comerciants confien seguir amb la bona línia de vendes iniciada pel pont de la Puríssima, i que s'allargui durant totes les festes de Nadal. "Afrontem les rebaixes amb esperança i confiem que la Puríssima hagi estat el preludi", ha manifestat la presidenta de Vivand, Susagna Venable. Pel que fa als descomptes, en línies generals han començat pel 20% (tot i que alguns comerços ja han posat el cartell de 50%), i a mesura que passin les setmanes es faran més agressius i superaran el 40%, ha assegurat la comerciant. El sector de la moda és on hi ha rebaixes més atractives per als compradors.

Tot i que les rebaixes ja estan en marxa, Venable ha plantejat que no serà fins a partir del 27 que tindran el gruix més important de visitants, i serà llavors quan es notarà l'augment del volum de vendes. En qualsevol cas, i fins la data, "el ritme és bo, no ens podem queixar" de com està anant el període prenadalenc.

Amb tot, Venable ha defensat que les rebaixes haurien d'iniciar-se passat Sant Esteve, i no uns dies abans. El comerç de grans dimensions "vol començar quan abans millor", però el petit comerç "preferiríem a partir del 26 desembre", una data que segueix sent atractiva ja que a Espanya els descomptes no comencen fins després de cap d'Any, o fins i tot passat Reis.

Venable és la presidenta de Vivand, i exerceix també el càrrec, això sí en funcions, de la Federació d'Associacions de Comerç d'Andorra (FACA). Però per poc temps, ja que la intenció és dissoldre l'entitat properament. Cada associació de comerç tira pel seu cantó i "ja no té sentit" mantenir la FACA, ha manifestat.

De la seva banda, la presidenta de l'Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres, Rosa Pascuet, ha destacat que són optimistes davant el període de rebaixes, tot i que s'ha mostrat a l'expectativa de l'arribada de visitants i que aquests, realment, facin les seves compres al país. D'aquesta manera, ha recordat que ara sempre hi ha descomptes o promocions, com el Black Friday, i això crea una certa "confusió" en el client i també fa que la gent ja no esperi tant el període de rebaixes per fer les seves compres com abans.

stats