Publicitat
Publicitat

Les ovelles envaeixen Sant Julià

Un ramat de 1.700 ovelles ha creuat la població en direcció a la Rabassa per netejar el sotabosc

Feia temps que no es veia una imatge com la que s'ha vist aquest dijous al vespre a Sant Julià de Lòria. Un ramat de 1.700 ovelles ha ocupat l'avinguda Rocafort provinent d'Aixovall en direcció a Nagol i amb destinació final a la Rabassa, on s'encarregaran de fer la neteja del sotabosc. El conseller major i de Serveis Públics del Comú de Sant Julià de Lòria, Joan Visa, ha explicat a l'ANA que la iniciativa s'ha dut a terme per tal de millorar els boscos de la zona de manera natural tal com es feia antigament, donant així més visibilitat al sector de la ramaderia del país.

Les 1.700 ovelles han creuat el poble de Sant Julià de Lòria i el seu pas ha obligat a tallar durant uns minuts la carretera general a l'alçada de la rotonda d'Aixovall, així com l'avinguda Rocafort. El ramat, propietat d'un ramader de la parròquia, ha pasturat durant dos mesos a la Massana i ha fet camí cap a la parròquia laurediana a través de la Collada de Montaner i la carretera d'Os de Civís. Tot i que la seva arribada a Sant Julià estava prevista per a les 6 de la tarda, finalment el bestiar ha arribat més de dues hores tard esperant que disminuís la calor que ha fet aquest dijous.

Les ovelles han anat acompanyades per sis pastors i els seus gossos, i faran nit a Nagol, per reprendre aquest divendres el seu camí cap a la Rabassa. Visa ha assenyalat que aquest estiu les pastures de la Rabassa ja han estat ocupades per bestiar gran -vaques i cavalls- i que seguint la tradició ara serà el torn del bestiar més petit, que a més permetrà netejar el sotabosc i reduir el perill d'incendis a la zona.