El pacient xinès ingressat a l'hospital només té la grip

El turista prové d’una regió considerada de risc, on hi ha hagut algun cas de coronavirus

Les autoritats sanitàries han confirmat el diagnòstic de grip per a un pacient xinès que ha estat atès aquest divendres al matí a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Tenint en compte el diagnòstic confirmat per grip, la millora de la simptomatologia amb el pas de les hores i el fet que ni ell ni el seu entorn hagin estat en contacte amb cap afectat de coronavirus, es considera que, tal com marca l’Organització Mundial de la Salut, l’home queda exclòs del protocol. Així, un cop confirmada la grip, ja no és necessari enviar les mostres a l’exterior.

El turista no prové de la zona més afectada per coronavirus però sí d’una regió considerada de risc on hi ha hagut algun cas. Per aquest motiu, de manera preventiva i seguint les indicacions marcades per l’OMS, s’ha procedit a l’aplicació dels protocols, que en una primera fase incloien l’aïllament preventiu del pacient, l’enquesta epidemiològica així com el recull de mostres per a l’anàlisi i posterior diagnòstic, tal com informen des del Govern.

El pacient rebrà l’alta hospitalària i seguirà ara el tractament habitual per grip. L’home estava de turisme a Europa des de l’1 de febrer, quan va arribar a través de l’aeroport de París, on s’apliquen els protocols d’entrada als ciutadans d’origen xinès després que l’OMS decretés l’emergència internacional. El turista va arribar a Andorra provinent de Barcelona.