Societat 01/06/2019

El Pas impulsarà activitats durant els ponts per atreure turistes

El comú està disposat a donar ajudes puntuals per poder tirar endavant aquesta iniciativa i ajudar així també a intentar pal·liar les pèrdues generades pel tall a la RN22

M. M.
2 min
Un moment de la celebració de la diada a la Mare de Déu de l'Ecologia. / M. M. (ANA)

EncampEls comerciants del Pas de la Casa impulsaran diverses activitats durant els dies festius i que siguin pont per tal de fer del poble fronterer un reclam per als turistes, sobretot francesos, i intentar pal·liar així les pèrdues generades durant el tall de la RN22. Així ho van proposar i acordar amb el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, durant la reunió mantinguda aquest divendres passat on el màxim mandatari de la corporació els va aclarir alguns dubtes sobre les sol·licituds per reclamar les ajudes. La intenció de l'associació de comerciants d'Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa és que durant els ponts hi hagi espectacles, grups musicals i inflables per la canalla per tal d'atreure gent al poble i fer-ho des d'ara i fins a finals d'any. "Ens va semblar perfecte la idea i els vam emplaçar a què si necessitaven subvencions puntuals els hi donaríem perquè entenem que és una bona idea", ha assegurat Torres.

És per això que a part de l'ajut a l'associació que s'atorga cada any des del comú, de 24 mil euros, la corporació està disposada a donar ajuts puntuals per poder tirar endavant aquestes iniciatives i promocionar-les més enllà de les fronteres andorranes. Més enllà d'aquesta nova proposta, Torres ha recordat que des que es van aprovar les ajudes econòmiques concretes, que s'adjudicaran o bé per la reducció dels impostos i taxes de radicació i higiene o bé a través de la rebaixa en els preus públics de la instal·lació de terrasses o l'exposició de mercaderies a la via pública, ja s'han visitat 230 establiments per explicar-los com poden sol·licitar-les, el que representa més d'un 90% dels comerços situats al Pas. A més, ja s'han rebut prop d'una cinquantena de demandes per tenir la subvenció.

En relació a les pròximes eleccions comunals i al seu possible relleu per encapçalar la llista de Demòcrates a Encamp, Torres ha tirat pilotes fora i s'ha emplaçat passades les vacances d'estiu per començar-ne a parlar. També ha indicat el mateix pel que fa al possible pacte a les comunals entre DA i L'A que els òrgans nacionals ja han validat amb l'entesa de govern. De la mateixa manera que ja ho han expressat cònsols anteriorment, Torres no s'ha mullat i ha insistit que aquest possible pacte l'hauran de validar, o no, els comitès parroquials.

Tot plegat ho ha explicat durant la celebració de la diada de la Mare de Déu de l'Ecologia. La tradicional trobada, que enguany ha arribat a la vintena edició, ha aplegat prop d'una cinquantena de persones de totes les edats que han pujat a peu, pel camí de les Pardines, fins a l'oratori de la verge, on s'han fet les activitats de cada any. La pregària a la Mare de Déu ha encetat la diada, seguida d'una ofrena floral que han realitzat un grup de nens i nenes. A continuació, tots els assistents han cantat els goigs a la verge de l'Ecologia i un cop acabada la litúrgia els fidels han tingut premi amb una coca, xocolata i suc, abans de desfer el camí i tornar cap a casa. Encamp va començar a celebrar la Diada de la Mare de Déu de l'Ecologia el 1999, quan es va construir la majòlica que presideix l'oratori i que ofereix una magnífica vista sobre la vall d'Encamp. La ceràmica de la verge és obra de l'artista català Ramon Argilés.

stats