Publicitat
Publicitat

Quinzè pelegrinatge de grups de folklore portuguès a Fàtima

La comitiva estarà integrada per nou membres del col·lectiu andorrà

El proper diumenge tindrà lloc el 15è pelegrinatge de grups de folklore portuguès al Santuari de la Mare de Déu de Fàtima, una trobada organitzada per la Federació Portuguesa de Folklore i que comptarà amb la presència del Principat d'Andorra, a càrrec del Grup de Folklore 'Casa de Portugal'.

La comitiva andorrana estarà integrada per nou membres del grup andorrà, que es desplaçarà dissabte i diumenge a Portugal per participar a la trobada que reuneix prop de 200 agrupacions de folklore lusità en presència de 7.000 persones per assistir a la desfilada dels grups i a la missa dominical.

El Santuari de la Mare de Déu de Fàtima es prepara enguany per rebre el Papa Francesc, que visitarà l'espai marià coincidint amb el centenari de les aparicions de Fàtima, el 12 i 13 de maig. El Grup de Folklore 'Casa de Portugal' està present en aquest esdeveniment des del 2009 i la trobada permet l'intercanvi entre els grups, alguns dels quals ja han visitat el Principat per participar en festivals de folklore que organitza el grup andorrà.

Un cop tornat a Andorra, el Grup de Folklore 'Casa de Portugal' es prepara per l'organització de la 6a edició del Festival de Folklore Ibèric que tindrà lloc el diumenge 30 d'abril al complex sociocultural d'Encamp, amb més de 150 dansaires en representació del folklore d'Espanya (Agrupació Aires d'Andratx de Mallorca), del Principat (Esbart Santa Anna d'Escaldes-Engordany), i el folklore portuguès a càrrec del grup amfitrió i del Etnogràfico de Vila Praia de Âncora, que viatja directament des de Portugal. L'entrada serà gratuïta.