Societat 05/07/2018

413 persones assisteixen les segones Jornades Formatives al personal educatiu

L'any vinent s'ampliarà tant el nombre de places com les formacions disponibles

Ana
2 min
Un moment de l'acte final on s'ha fet balanç de les jornades. / P. R.

Escaldes-EngordanyAquest matí s'ha celebrat l'acte de cloenda de les Jornades Formatives dirigides al personal educatiu que el ministeri d'Educació i Ensenyament Superior ha organitzat per segon any consecutiu. La directora del Departament d'Escola Andorrana i Formació Andorrana, Ester Vilarubla, ha obert la celebració donant les gràcies a tots els docents que han participat en les diverses formacions repartides en quatre àmbits: Comunicació, Psicologia i educació, Prevenció i Innovació educativa.

"Les jornades han estat un èxit rotund i han tingut molta acceptació per part dels docents", ha assegurat Vilarrubla abans de descobrir que no han pogut donar resposta a les més de 700 peticions que han rebut. 413 persones han pogut fer alguna de les 24 formacions que s'han celebrat del 2 al 4 de juliol, mentre que en llista d'espera se n'han quedat unes 250 aproximadament. Per aquest motiu, la directora del Departament d'Escola Andorrana i Formació Andorrana, ha anunciat que l'any vinent s'ampliarà l'oferta. "Intentarem donar cabuda a tota la demanda i ampliarem els cursos per oferir i repetirem aquells que hagin tingut millor acceptació", ha assegurat Vilarrubla.

La jornada de cloenda oberta a tota la docència d'Andorra ha coincidit també amb el final de la Jornada d'Intercanvi sobre l'Aprenentatge Cooperatiu del Sistema Educatiu Andorrà. "Aquesta és una formació que porta fent-se des de fa tres anys conjuntament amb la Universitat de Vic en què hem tractat el treball cooperatiu", ha prosseguit Vilarrubla. La culminació ha estat una jornada matinal protagonitzada per diverses taules de debat amb diferents temàtiques i la presentació d'experiències a l'aula per part del professorat de l'ensenyament obligatori, els psicopedagogs i membres de l'equip directiu de l'Escola Andorrana.

Ha comptat també amb la presència de la catedràtica de la Universitat de Vic, Mila Naranjo, qui ha destacat la bona predisposició dels gairebé 500 assistents. "És un gust poder compartir espais de reflexió amb docents que volen aprendre noves maneres d'educar", ha agraït Naranjo abans d'afegir que aquestes oportunitats d'aprenentatge haurien de ser obligatòries per a tots els professionals de l'educació. En aquest sentit, Vilarruba ha conclòs que malgrat estar acostumats a mirar com es fan les coses a altres països, Andorra també té molt per oferir. "Seguirem treballant en la mateixa línia perquè preparar els nostres mestres perquè puguin ensenyar als alumnes com treballar en equip és molt important", ha assenyalat la directora del Departament d'Escola Andorrana i Formació Andorrana.

stats