Societat 04/05/2014

El Perú vol negociar un conveni amb Andorra en matèria de seguretat social

Un conveni en matèria de seguretat social entre el Perú i Andorra permetria als ciutadans d'ambdós països transferir les seves aportacions i drets

Ana
1 min
L'ambaixador del Perú davant de la Unesco, Manuel Rodríguez Cuadros, durant la convenció d'aquest cap de setmana a Andorra. / G.L.T. (ANA)

Andorra la VellaLa comunitat peruana d'Andorra ha aprofitat la celebració de la cinquena Convenció de Comunitats Peruanes a Europa, que s'ha clausurat aquest diumenge a Andorra la Vella, per tal de reclamar un acord bilateral en matèria de seguretat social. Així ho han traslladat a l'ambaixador del Perú davant de la Unesco i exministre de Relacions Exteriors, Manuel Rodríguez Cuadros, que ha estat present a la trobada, i que s'ha compromès a treballar-hi.

Cuadros ha assegurat que "és una cosa que és molt factible; ho tenim amb molts altres països, i confio que ben aviat ho tinguem també amb Andorra". Aquest acord, ha explicat l'ambaixador, "permetria als ciutadans d'ambdós països transferir les seves aportacions i els seus drets en matèria de seguretat social, de tal manera que puguin ser vàlids a un i altre país".

En la convenció d'aquest cap de setmana, la comunitat peruana d'Andorra també ha reclamat la reobertura del consolat honorari al Principat.

stats