La pista americana, el gran atractiu del Saló de la Infància

L'activitat, que fins al moment ha comptat amb 6.310 visitants a Encamp, continuarà del 3 al 5 de gener al Pas de la Casa

El Saló de la Infància i de la Joventut va tancar les portes al Centre esportiu d'Encamp aquest dimecres dia 1 de gener amb un total de 6.310 visitants, una xifra molt similar a la de l'any anterior, segons informen des del comú. Enguany, després dels sis dies d'activitats a Encamp, el gran reclam pel públic assistent ha estat la pista americana d'obstacles de 50 metres de longitud, a banda dels simuladors de realitat virtual i de les visites dels jugadors del MoraBanc Andorra i dels de la Federació Andorrana d'Handbol i del Club Voleibol d'Encamp. A més, un altre dels grans atractius han estat els diferents tallers. Pel que fa al nombre d'assistents, des del comú asseguren que els dies amb més afluència de gent van ser el dilluns 30 de desembre amb un total de 1.340 visitants, seguit del dimecres 1 de gener amb 1.149.

A partir del dia 3 de gener, la 28a edició del saló es trasllada al Pas de la Casa, on hi serà amb format més reduït, tant de dies com també d'activitats. La inauguració serà a les 18 hores i finalitzarà el dia 5 de gener, després que la cavalcada dels Reis d'Orient arribi a la sala polivalent. Quant a les activitats, també hi haurà la pista americana, en aquesta ocasió, de 25 metres, a més d'inflables i el simulador d'Esquí VR amb tres modalitats a escollir, un eslàlom en contrarellotge, els salts i les cabrioles del freestyle o l'espectacularitat de l'heliski. També es realitzaran més de 20 activitats amb els jocs de gran format dels 'Jocs Encantats' i dos espectacles infantils a les 18 hores: el dia 3 serà el torn de 'David el mag' i el dia 4 es realitzarà l'espectacle 'Caga tió'.

D'altra banda, cada dia hi haurà tallers de joieria, cuina, jardineria i dansa. Pel que fa a la sala d'arts marcials, serà l'escenari de la tradicional ludoteca per a infants de 0 a 6 anys, que comptarà amb gran part dels elements del saló d'Encamp, i on també es podrà trobar el circuit d'educació viària. Durant els tres dies d'esdeveniment al Pas s'esperà que hi passin entre 700 i 800 persones per tal de superar els 7.000 visitants totals, xifra prevista abans del saló. També es comptarà amb servei de guardaroba, botiga de llaminadures i servei de bar. Tanmateix, el cost de l'entrada de dia serà de 5 euros i l'abonament de tres dies serà de 8 euros.