Publicitat
Publicitat

La pizzeria Primavera troba un explosiu antic en un sac de patates

A quarts de quatre de la tarda un cuiner ha alertat els Tedax, que han desallotjat els veïns i comerços de la zona durant una hora, i han comprovat que es tractava d'una espoleta de percussió que feia molt de temps que es trobava soterrada

L'equip de cuina de la pizzeria Primavera, situada al carrer Callaueta d'Andorra la Vella, ha trobat un possible explosiu antic a l'interior d'una bossa de patates mentre les pelaven després del servei del migdia. El cuiner del restaurant, Mohamed El Ouargui, ha explicat que al voltant de les 15.30 hores han trobat un objecte semblant a una patata però de major pes que els ha resultat sospitós, tot i que “he tret una mica la terra i he vist un color daurat que semblava or però he trucat a la Policia perquè no ho veia clar”.

Fins al lloc dels fets s'han desplaçat les patrulles que es trobaven treballant en aquell moment, així com efectius del Tedax que han pogut comprovar que es tracta d'una espoleta de percussió, un artefacte envoltat de terra que hauria estat utilitzat “en alguna guerra de fa molt de temps, ja que per l'aspecte que presentava fa pensar que feia molt de temps que estava soterrat”, segons ha explicat la Policia en declaracions a l'Ara Andorra.

Durant una hora, aproximadament, s'ha hagut de desallotjar els veïns i comerços de la zona, un protocol que, segons han explicat els serveis policials, se segueix sempre en casos d'alertes similars. És per aquest motiu que els afectats han reconegut que s'ha viscut una estona de sorpresa, i fins i tot por. Les patates es trobaven al restaurant des del passat divendres, procedents d'un distribuïdor de fruites i verdures del país, tot i que la Policia ha explicat que creuen que el fet que anés a parar a la bossa ha estat un fet fortuït, ja que “és fàcilment confusible amb una patata i podria haver estat recollit de manera automàtica, sense que ningú se n'adonés”.

Des del majorista des d'on s'ha distribuït aquest sac de patates han manifestat que és la primera vegada que tenen un problema d'aquestes característiques i que treballen amb el mateix distribuïdor des de fa temps. Així, el producte els l'envien des de Barcelona i desconeixen si les patates, en aquest cas, vénen d'Espanya o de França. Els efectius del Tedax s'han emportat l'artefacte i s'ha obert una investigació per esbrinar la seva procedència.

D'altra banda, una hora després, la Policia ha rebut un nou avís al carrer Ciutat de Consuegra d'Andorra la Vella, en aquest cas perquè els veïns del número 1 s'han alertat en veure una maleta abandonada al seu portal. En aquest cas s'han desplaçat de nou els efectius del Tedax que han pogut comprovar que la maleta no tenia res perillós al seu interior. Després de l'actuació habitual en aquests casos, s'ha obert el perímetre de seguretat i la zona ha pogut recuperar la normalitat.