El nou pas entre la plaça del Poble i el carrer de la Vall serà una realitat a l'estiu

Els treballs han estat adjudicats per 631.900 euros i han d'estar finalitzats en sis mesos

La passarel·la entre la plaça del Poble i el carrer de la Vall d’Andorra la Vella estarà acabada l’estiu de l’any que ve. Tal com ha detallat el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, les obres han estat adjudicades a l’empresa Construccions Modernes per un import de 631.900 euros i és previst que els treballs comencin en breu i s’allarguin durant sis mesos. Tant el síndic general, Vicenç Mateu, com la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, han destacat el fet que es tiri endavant aquest projecte. Mateu ha remarcat que serà “un pas d’utilitat per als ciutadans de la parròquia i d’Andorra en general”, mentre que Marsol ha emfasitzat no només que es faci la connexió sinó que la passarel·la constitueixi “un atractiu per si sola”. Aquest pas, a més, s’emmarca en un seguit de millores que s’han fet i que es volen fer a la zona.

El pas és un projecte conjunt del Govern, el Consell General i el comú d’Andorra la Vella que dona compliment a un conveni signat el 2010 i a través del qual des de l’executiu es comprometien a assumir les despeses de la construcció. Torres ha detallat que en principi no serà necessari fer cap tall de trànsit per dur a terme els treballs i ha afegit que la part més complicada serà el pilar central, on es recolza la passarel·la. De fet, la instal·lació de la maquinària necessària per instal·lar aquesta pilona pot afectar, segons ha explicat Torres, només l’accés a l’aparcament del Consell General. Els treballs s’adjudiquen després que Suport i el despatx Carlos Fernández Casado (que ja va participar en el disseny dels ponts de París i de Madrid) hagin projectat aquest pas que serà exclusiu per a vianants, amb una longitud de 29,5 metres i una amplada de quatre metres. Es preveu que inclogui un mirador amb vistes laterals i amb vidre al terra, segons la informació facilitada per l’executiu.

Pel que fa a les actuacions previstes a la zona, Marsol ha recordat que de cara a l’any que ve la corporació comunal vol dur a terme un embelliment al carrer Doctor Vilanova i la plaça del Poble. De fet, el concurs d’idees ja s’ha convocat i aquest mateix dimecres el termini per a la presentació d’ofertes ha estat prorrogat fins al 21 de gener. Tal com ha concretat Marsol, aquesta pròrroga ve donada pel fet que els arquitectes han demanat més temps per poder treballar els diferents projectes. Des de la corporació, segons la cònsol major, s’ha considerat que tenint en compte que es tracta d’un “projecte important”, era adient atendre aquesta demanda dels professionals. Per la seva banda, Mateu ha manifestat que volen abordar, de manera conjunta amb el Govern i el comú d’Andorra la Vella, l’embelliment del terreny on estava construïda la Casa del Benefici.

Etiquetes