Publicitat
Publicitat

La pluja desllueix els actes de la vigília de la Constitució

La Casa de la Vall i el Consell General han rebut poques visites durant la jornada de portes obertes però l'activitat familiar 'El Consell General a ritme" ha aplegat nombrosos infants i familiars

Els actes de la vigília de la celebració del 22è aniversari de la Constitució d'aquest divendres han comptat amb poca assistència com a conseqüència de la pluja. La Casa de la Vall i el Consell General han rebut poques visites durant la jornada de portes obertes però l'activitat familiar 'El Consell General a ritme" ha aplegat nombrosos infants de les escoles que participen al programa Xic & Dans i familiars disposats a gaudir dels balls dels nens i nenes. Els ballarins han representat una coreografia en què exposaven el funcionament del Consell, amb la majoria i l'oposició mirant d'entendre's per al bé del país, com han explicat els organitzadors. A continuació, els monitors de la Federació Andorrana de Ball Esportiu han animat tothom a provar els ritmes llatins i passar una bona estona. En acabar hi ha hagut xocolatada per a tothom.

Els actes continuen aquest divendres al vespre a les 20 hores amb el concert dels professors i alumnes de l'Espai de Música Moderna sota el títol 'Rock per la Constitució' i de 20 a 24 hores es podrà observar la Casa de la Vall des d'una perspectiva inèdita, a tot color. Aquest darrer acte es repetirà a la mateixa hora dissabte.

Aquest dissabte, dia de la Constitució, hi haurà portes obertes al Consell des de les 10 hores i a les 11 els Castellers d'Andorra oferiran una actuació en la qual presentaran la seva camisa. A les 12 hores hi haurà el tradicional concert de la Constitució a càrrec del Quartet Piazzola de l'ONCA Bàsic. A continuació la cobla Principal de Berga acompanyarà el ball de sardanes com és habitual a la plaça de la Casa de la Vall i a les 19 hores hi haurà l'acte institucional amb la tradicional recepció a les autoritats, al cos diplomàtic i a representants de la societat civil com a acte institucional i de representació en què el síndic general pronuncia el discurs del dia de la Constitució.

El Consell preveu seguir endavant amb tots els actes i traslladar-los a l'interior en cas de mal temps.