Societat 02/07/2019

La polèmica assemblea de la FAF queda en un no res

La reunió ha estat desconvocada per incomplir amb els terminis fixats en la llei d'associacions

Ara Andorra
2 min
Víctor Santos quan va ser elegit president de la FAF / FAF

Andorra la VellaL'assemblea general de la Federació Andorrana de Futbol es preveia complicada a causa de la polèmica que envolta els comptes i l'ingrés a la presó de dos dels seus principals dirigents. Però finalment no ha estat res, simplement perquè s'ha suspés aquesta nit de dilluns segons, els responsables de la FAF, per motius de forma en la convocatòria relacionats amb el termini de la convocatòria, feta fa 13 dies, dins el termini fixat pels estatuts de la FAF però inferior als 15 que marca la llei d'associacions. "Hem rebut una carta a la federació a les 13 hores i per un problema de forma, que encara hem de revisar, suspenem l'assemblea", ha anunciat el portaveu Manolo Jiménez, tal com recullen els informatius d'Andorra Televisió.

La impugnació ha arribat dels quatre clubs que s'han mostrat més crítics amb la junta directiva actual: l'Inter Club Escaldes, l'Unió Esportiva Santa Coloma, el Futbol Sala la Massana i el Futbol Club Encamp. Els mateixos que divendres passat, segons RTVA, van demanar a la Batllia personar-se com a part civil en la causa judicial que investiga delictes econòmics i financers relacionats amb les subvencions de la UEFA i la FIFA, i que manté en presó provisional el secretari general de la federació, Tomàs Gea, i el tresorer, Josep Garcia.

Aquests clubs refusen que els comptes del darrer exercici quedin validats per l'assemblea, al·legant que no han rebut prou informació d'algunes partides.

Aquest sector és partidari de convocar unes eleccions, mentre que hi ha altres entitats que mantenen la confiança en els dirigents empresonats i prefereixen que tornin a comandar la FAF quan surtin de la presó. Per tant, si hi ha una cosa clara és que actualment la federació està dividida i hi ha qui pensa que Gea continua donant instruccions des de la Comella a les persones de la seva confiança a la FAF.

stats