Societat 27/09/2020

La policia tanca la campanya entorn de les escoles amb 25 sancions

La majoria estan relacionades amb la circulació sense el distintiu de l'ITV i el transport de persones de manera indeguda

Ana
1 min
Un agent de policia. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEntre el 9 i el 22 de setembre, coincidint amb l'inici del nou curs escolar, el Cos de Policia ha posat en marxa una campanya específica als entorns dels centres educatius del país per detectar el transport incorrecte dels infants i conscienciar així els conductors sobre la necessitat de corregir determinades actituds indegudes en la conducció. Segons ha fet públic la policia aquest diumenge, durant la campanya s'han efectuat 65 controls i s'han constatat un total de 25 infraccions.

Entrant al detall de les sancions imposades, 21 tenen a veure amb la circulació sense el distintiu de la ITV en vigència, 3 per transportar persones en llocs no previstos o de forma indeguda i només una per circular amb els pneumàtics en mal estat.

Així mateix, en el decurs d'aquests controls també s'ha constatat i sancionat fins a 13 infraccions alienes a la present campanya. En concret, s'ha sancionat a sis conductors per circular sense portar cordat el cinturó de seguretat, tres sancions estan relacionades amb no respectar la senyalització horitzontal de la calçada, una per un avançament indegut, una altra per no presentar el permís de conduir malgrat tenir-lo, i dues més per conduir un vehicle andorrà amb permís de conduir estranger sent resident de més de sis mesos i per no tenir contractada una pòlissa d'assegurança.

Cal destacar que el Cos de Policia fa públiques aquestes dades en el marc de la seva política de reduir la sinistralitat a les carreteres i garantir una millor seguretat per als conductors i vianants.

stats