La policia desmantella una de les plantacions més grans de marihuana localitzades mai

Es tracta de 32 quilograms que haurien tingut al mercat un preu de 36.000 euros i en el marc de l'operació ha estat detingut un home de 61 anys

La policia ha desmantellat “un important punt de cultiu i elaboració de marihuana” que es trobava al mig del bosc en el marc de l’anomenada operació Cabirol, en la qual s’ha procedit a la detenció d’un home resident de 61 anys que seria presumptament el propietari de la plantació i l’encarregat del seu cultiu, tal com informa el cos d'ordre. Es tracta d’una de les plantacions de marihuana més gran localitzada al Principat, i atès les característiques i el seu volum, la policia estima que la totalitat o part d’aquesta droga anava destinada a la venda a l’engròs.

La policia va procedir al decomís de setze plantes de marihuana de grans dimensions, en fase avançada de cultiu, algunes de les quals rondaven els tres metres d’alçada (la més alta feia 270 centímetres) i totes superiors al metre vuitanta, d’un pes total brut de 32 quilograms. Una vegada rebutjades d’aquestes plantes les parts que no s’utilitzen com a estupefaent, van quedar 27.500 grams que anirien destinats al consum directe com a cigarretes. Els altres 4.500 grams restants se solen destinar a altres usos com oli, infusions o condiments alimentaris, tal com detalla la policia, que remarca que l’estupefaent decomissat tindria un preu al mercat que arribaria als 36.000 euros. La policia detalla que el terreny on estaven cultivades aquestes plantes fa 50 metres quadrats, envoltat de vegetació i que havia estat delimitat amb tancats, reixes i portes amb cadenats per “fer-lo inaccessible”. Fins i tot s’hi havien amagat fustes amb claus rovellats de quatre centímetres com a parany, segons s’informa en el mateix comunicat policial.

Posteriorment, en la perquisició que la policia va fer al domicili del detingut es van trobar 75 grams de marihuana en procés d’assecat, llavors d’aquesta planta i estris destinats a l’assecat i finalització de l’elaboració, així com altres elements que la policia considera d’interès per a la investigació.

Segons s'informa, l’operació, que es manté oberta, “és fruit de l’important reforç que des del Cos de Policia s’ha efectuat en matèria de lluita contra els estupefaents, especialment aquells destinats a menors d’edat”.