Societat 20/02/2019

La policia deté un directiu d'Andorra Turisme per apropiació de diners públics

L'infractor, que s'ho va gastar en materials de bricolatge, va passar aquest dimarts a disposició judicial i la investigació continua oberta

Ara Andorra
2 min
Un vehicle policial. / ARXIU ANA

Andorra la VellaLa policia va detenir aquest dilluns el director d'administració d'Andorra Turisme com a presumpte infractor d'un delicte contra la funció pública, per la suposada apropiació indeguda de més de 3.000 euros. Així ho ha confirmat aquest dimecres el cos d'ordre, que parla "d'una persona vinculada a Andorra Turisme", sense referir-se al càrrec en concret. Aquest dimarts, aquesta persona ha passat ja a disposició judicial.

Tot i que diferents informacions apunten que la denúncia hauria estat interposada pel Govern, informant la policia mitjançant una denúncia de sospites respecte a una actuació irregular que estava duent a terme un alt càrrec d'Andorra Turisme, des del cos han manifestat que no es pronunciaran en relació a aquest assumpte, almenys de moment. Des d'Andorra Turisme no s'han fet declaracions al voltant d'aquesta detenció però sí que han confirmat que "hi ha una investigació oberta".

Aquest alt càrrec s'hauria apropiat de diners públics a través de compres realitzades amb la targeta de crèdit d'Andorra Turisme, amb la qual s'adquireix material necessari per la societat, i que hauria aprofitat l'infractor en el seu propi benefici. A més, el rotatiu informa que hauria estat l'avís del mateix executiu el que va posar en marxa la investigació policial, ja que l'home hauria fet passar les seves compres personals per adquisicions necessàries per Andorra Turisme.

Cal destacar, però, que la investigació continua oberta a hores d'ara i fins que aquesta no estigui tancada no es podrà saber l'import total que el detingut s'hauria apropiat indegudament.

Cinca confirma l'apropiació indeguda de 3.000 euros

El ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca, ha confirmat aquest dimecres, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, que van ser el director general d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, i el ministre de Turisme, Francesc Camp, qui van informar el Govern que havien descobert aquesta situació i, "com sempre s'ha fet, es va posar a disposició de la fiscalia tota la informació que s'havia recopilat". Per tant, hauran de ser ells els encarregats "de valorar si hi ha o no un indici de delicte i el Govern fa un pas enrere".

D'altra banda, el ministre en funcions ha posat en relleu que des del moment en què es va tenir coneixement d'aquesta informació es va actuar, però no ha explicat si el mal ús de les targetes que es va fer per part del detingut "s'ha allargat molt en el temps". El cert és que Cinca ha confirmat la quantitat de diners gastada, que ronda "els 3.000 euros" i que suposadament s'hauria invertit en material de bricolatge. Tanmateix, aquest alt càrrec d'Andorra Turisme "va estar suspès immediatament".

stats