La policia troba a Santa Coloma el pres que s'havia fugat

L'home ha saltat al riu quan dues agents l'anaven a identificar

La policia ha trobat aquest vespre, unes tres hores després que hagués fugit del centre penitenciari de la Comella, el pres de 41 anys que s'havia escapat. El cos de l'ordre havia muntat un ampli dispositiu, anomenat 'Gàbia', per mirar de localitzar l'home i que ha suposat la mobilització d'un centenar d'efectius. Han estat dues agents que participaven en l'operació de recerca les que han localitzat un home que els "semblava que estava mig amagat" a tocar del pont del Viena a Santa Coloma i quan han volgut procedir a la seva identificació l'home ha saltat al riu, tal com ha confirmat el director adjunt de la policia, Bruno Lasne.

Un cop al riu, l'home ha estat detingut i ha hagut de ser pujat en una mena de grua fins al pont, on hi havia una ambulància que l'ha traslladat a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell per avaluar el seu estat i si ha patit ferides. Quan sigui donat d'alta, ha concretat el director adjunt de la policia, serà traslladat a dependències policials i un cop se li prengui declaració serà posat a disposició judicial, per fer front a l'acusació que es derivi de la seva fugida.

Tal com ha explicat Lasne, l'avís que l'home havia fugit l'han rebut a les 17.13 minuts i de seguida s'ha mobilitzat tots els efectius que estaven treballant, els de guàrdia i membres dels cossos especials. Els gossos de pista han marcat de seguida que l'home, que sembla que hauria fugit a peu, s'havia desplaçat cap al nucli urbà d'Andorra la Vella. Llavors els esforços de la policia s'han centrat en aquest nucli urbà de la capital i Escaldes-Engordany, "sense descuidar la muntanya". Paral·lelament s'havia donat l'avís a les dues fronteres i es mantenia el dispositiu de controls als vehicles que circulaven, especialment, per la zona de la Comella. En aquestes tasques també s'ha fet servir un helicòpter amb una càmera nocturna, per mirar de trobar el fugit.

Ara s'obrirà una investigació per determinar, tal com ha corroborat el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, com ha pogut escapar l'home. "S'ha obert una investigació per esbrinar què ha passat i es prendran les decisions que s'hagin de prendre i s'anirà fins al final", ha manifestat Rossell, tot afegint que encara és aviat per determinar què és el que ha pogut succeir exactament o si hi ha alguna cosa que ha fallat perquè l'home, que es trobava a la presó en règim de presó preventiva, hagi fugit. El ministre també ha recordat que és la primera vegada que es dona una fuga del centre penitenciari.