Societat 04/06/2020

Els positius de Salita en la darrera setmana pugen a 10

Un nou contagi eleva la xifra de casos totals a 852, amb 63 persones actives

Ana
1 min
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell. / ARXIU ANA

Andorra la VellaAquest dijous un nou membre de Salita ha donat positiu per coronavirus i ha fet elevar la xifra de casos totals a 852. Aquests contagis provinents del centre sociosanitari, els quals ja s'eleven a 10 (9 pacients i un sanitari) han fet augmentar el nombre de casos, dels quals tan sols 63 són actius, dos menys que ahir. A més, respecte a aquest dimecres, tres persones més han superat la malaltia i els recuperats ja ascendeixen a 738. En la mateixa línia de bones notícies, en les darreres hores tampoc s'ha registrat cap defunció per la Covid-19 i els decessos provocats per la malaltia es mantenen en 51.

Pel que fa als professionals de la salut encara hi ha tres pacients infectats i segueix sense haver-hi cap positiu entre els agents dels cossos especials. El nou positiu de les darreres hores ha estat traslladat a l'hospital, on el nombre total de casos és d'onze, tots ells ingressats a planta. Dels 111 resultats rebuts aquest dijous, 110 han donat negatiu i només un ha donat positiu.

Conclusions de l'estudi poblacional

D'altra banda, el ministeri de Salut preveu presentar durant la pròxima setmana les conclusions de l'estudi massiu d'anticossos que s'ha dut a terme al Principat al llarg del mes de maig. Tal com va avançar el titular de la cartera de Salut, Joan Martínez Benazet, aquest estudi, en el qual han participat més de 69.000 persones, permetrà extreure dades per conèixer el comportament de la Covid-19 i reforçar la gestió de la malaltia.

stats