Publicitat
Publicitat

Les pràctiques formatives podran ser remunerades i vinculades a centres amb titulació pròpia

La mesura s'ha fet a petició de l'escola d'hostaleria Vatel, sobre la qual també s'ha aprovat un reglament específic

El consell de ministres ha donat llum verda a la modificació del Reglament regulador del contracte en pràctiques formatives i del Reglament regulador de les pràctiques formatives en el centre escolar de la societat Formand, conegut amb el nom de Vatel Andorra.

Aquesta nova normativa ha de permetre les pràctiques formatives associades a centres que emetin titulacions pròpies, i obre la porta a què aquests contractes puguin ser remunerats. Fins ara les pràctiques formatives només podien estar vinculades a centres que disposessin de titulacions estatals, per garantir uns nivells mínims de qualitat. Ara s'hi podran acollir també els centres amb titulacions pròpies, però els continguts d'aquestes formacions hauran de ser prèviament validats pel ministeri d'Educació.

La mesura s'ha fet a petició de l'escola d'hostaleria Vatel, i té per objectiu afavorir la connexió entre el món educatiu i laboral, especialment en el sector de l'hostaleria. Tal com ha indicat el ministre portaveu, Jordi Cinca, respon a una necessitat d'un sector que pateix dificultats per cobrir tota la demanda d'empleats que necessita.

Malgrat tot, Cinca ha aclarit que els contractes de pràctiques tindran limitacions, per tal que no es puguin convertir en contractes laborals plens camuflats i per evitar la precarització del món laboral. Així, les pràctiques no podran superar el 60% del total de la formació, la remuneració haurà de ser inferior al 50% del salari mínim, i cada empresa només podrà tenir entre 1 i 5 estudiants en pràctiques, sempre que la xifra no superi el 10% del nombre total d'empleats.

Etiquetes