La premsa italiana visita Andorra

Andorra Turisme els ha volgut mostrar el Santuari de Meritxell, part de la Ruta Mariana, i l'oferta d'estiu

Del 20 al 23 de juny Andorra Turisme ha organitzat el primer viatge de premsa amb periodistes italians, procedents de capçaleres com el Corriere della Sera, AINSA o la RAI, així com premsa especialitzada en viatges, com Bell'Europa, i revistes femenines com Donna Moderna i Lei Style. L'objectiu ha estat donar a conèixer la Basílica de Nostre Senyora de Meritxell en el marc de la ruta mariana, a més de mostrar l'oferta turística d'estiu al poble italià.

En quatre dies han visitat altres esglésies com Sant Martí de la Cortinada, Sant Joan de Caselles o l'església de Santa Coloma i el nou Espai Columba. També l'església de Sant Romà i Sant Julià, on recentment s'ha restaurat el mosaic de l'artista Ivan Rupnik. A banda de la Vall d'Incles i d'Arcalís, el Roc del Quer, les compres, Caldea, el poble d'Ordino o Centre Històric d'Andorra la Vella amb la visita a la Casa de la Vall, per conèixer més sobre la història i tradicions del país.

El viatge és una de les accions destinades a captar turisme religiós a Andorra. La Ruta Mariana és un itinerari d'interès cultural i religiós que uneix els santuaris del Pilar, Torreciudad, Lourdes, Meritxell i Montserrat, amb la voluntat de donar-los a conèixer des del punt de vista de la fe cristiana sense oblidar l'entorn cultural.