Publicitat
Publicitat

El nou president de la Batllia anuncia reformes per millorar l'atenció al ciutadà

La intenció de Jaume Tor, que substitueix David Moynat, és mancomunar serveis, contenir la despesa i assegurar un servei de primer ordre encarat al ciutadà

El nou president de la Batllia, Jaume Tor, ha pres possessió del càrrec, aquest dijous al matí, anunciant que vol fer algunes reformes per mancomunar serveis, contenir la despesa i "assegurar un servei de primer ordre" encarat al ciutadà. Tor és el nou president del Tribunal de Batlles, en substitució de David Moynat, que ha presidit la institució durant nou anys, i que segons el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, no ha renovat el càrrec perquè "la filosofia de la llei vol que hi hagi moviment", en referència a la nova Llei de la carrera judicial, i ha assegurat que "ell també ho ha entès així".

La presa de possessió del nou president de la Batllia, Jaume Tor, ha tingut lloc aquest dijous al matí, i s'ha celebrat tot just després que el fins ara president, David Moynat prometés el càrrec novament com a batlle. Durant el seu discurs, Tor ha volgut agrair la confiança que se li ha dipositat i ha expressat la il·lusió per assumir aquesta responsabilitat. A més, però, ha anunciat que de cara a l'inici del nou any judicial presentarà les reformes que li agradaria engegar a la institució.

Tor ha explicat que vol "fer una Justícia més ràpida i propera" on tothom funcioni i "que siguem conscients que estem al servei del nostre ciutadà i no al revés". Així, ha indicat que proposarà millores encaminades a mancomunar serveis a fi de contenir la despesa pública i assegurar un servei de primer ordre. En aquest sentit, ha recordat la important inversió que s'ha fet en el sistema informàtic, i ha indicat que aquesta servirà perquè "l'empleat es dediqui a tasques menys burocràtiques i destini més temps al ciutadà": A més, Tor també ha proposat crear una comissió mixta amb el col·lectiu d'advocats perquè els facin arribar aquelles disfuncions que es detecten des de fora i intentar solucionar-les.

El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, ha celebrat la il·lusió amb què Tor inicia aquesta etapa, i el fet que vulgui aportar millores. A més, és la primera presidència que es renova des de l'aprovació de la Llei de la carrera judicial, i el fet que no s'hagi renovat a Moynat encaixa amb la "filosofia" que preveu que els càrrecs facin un màxim de dos mandats.
Per la seva banda, el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, també ha donat suport a les propostes del nou president de la Batllia, considerant que "em semblen molt positives" i que si considera oportú dur a terme accions encaminades a mancomunar serveis i optimitzar recursos, "me'n felicito".

Pel que fa a la futura Seu de la Justícia, Espot ha indicat que en breu es podrà licitar el projecte constructiu.