Publicitat
Publicitat

Es licita la primera fase per rehabilitar l’interior de Ràdio Andorra

El Govern també ha licitat l’eixample de la CG3 i la construcció de la rotonda de les Salines, a Ordino, i ha adjudicat els treballs d’estabilització del vessant del Roc dels Corbs

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha anunciat aquest dimecres a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres la licitació de la fase 1 de les obres de conservació i rehabilitació de Ràdio Andorra. El termini previst d’execució per a l’empresa que guanyi el concurs nacional és de 18 mesos. En aquest termini l’Executiu vol que s’adeqüi l’edifici com a equipament públic – ja es va avançar la intenció de traslladar-hi les dependències de Ràdio i Televisió d’Andorra. D’altra banda, el Govern també ha licitat l’eixample de la CG3 i la construcció de la rotonda de les Salines, a Ordino, i ha adjudicat els treballs d’estabilització del vessant del Roc dels Corbs, a la solana d’Andorra la Vella, per un import de 334.997,53 euros a l’empresa Inaccés.

La intervenció de Ràdio Andorra té com a objectiu adequar un edifici “monument” que s’ha mantingut gairebé intacte des de la seva construcció i millorar la qualitat de la custòdia, gestió i conservació del material que conté. D’altra banda també es vol assolir “una adequació ambiental suficient com a equipament públic”.

La primera fase d’aquestes obres se centra en els treballs a l’interior de l’edifici, com la creació de forats per al nucli de comunicació principal, a la planta baixa, la passarel·la de vidre a la primera planta, o la reconstrucció de la coberta plana amb aïllament i paviment i la claraboia amb vidre de baixa absorció tèrmica.

Al capítol de licitacions del Consell de Ministres d’aquest dimecres també s’ha aprovat la de les obres de la primera fase de l’eixamplament de la CG3 i la construcció de la rotonda de les Salines a Ordino. Se situarà entre els punts quilomètrics 15,660 i 15,880. Les obres inclouen també el nou accés a la urbanització de les Salines i la secció de dos carrils de circulació de vehicles i vorals adaptats per a vianants i ciclistes i la millora del desguàs de la cascada fins al riu. El Comú assumirà la meitat de la despesa del pont d’accés a la urbanització.

D’altra banda, aquest dijous s’han adjudicat els treballs de la fase 6 d’estabilització directa del vessant del Roc dels Corbs a Andorra la Vella a l’empresa Inaccés per un import de gairebé 335.000 euros amb un termini d’execució de 13 setmanes. L’objectiu és retenir mitjançant una malla d’acer la zona amb més perill de despreniments.

Per últim, aquest dimecres el Consell de Ministres ha aprovat també la convocatòria d’un concurs públic urgent per a l’elaboració d’una campanya de comunicació per donar visibilitat als productes agrícoles i artesans d’Andorra, com a ajut indirecte en benefici de les produccions agroalimentàries o artesanes locals inscrites sota la marca ‘Productes agrícoles i artesans d’Andorra’. L’objectiu és la difusió dels productes, la revisió i millora de la imatge corporativa, els empaquetats, etc.