Societat 17/08/2019

Primera visita nocturna teatralitzada al camí hidroelèctric d'Engolasters

Un total de 90 persones dividides en tres grups participen en el debut d'aquesta activitat

Carles Alonso
1 min
La senyora Rosa ensenyant la central. / C. A.

Escaldes-EngordanyUn total de 90 persones repartides en tres grups han pogut viure aquest dissabte la primera visita teatralitzada sobre el camí hidroelèctric de l'Engolasters. La senyora Rosa, el senyor Creus Vidal i la Lluisa, representats pels actors (Cristina Pericas, Iris Orriols i Jonathan Jiménez) han estat els encarregats d'explicar d'una manera molt entretinguda i amena el que varen ser els orígens de l'electricitat a Andorra, allà per l'any 1935. Aquest projecte de la visita teatralitzada del camí hidroelèctric d'Engolasters neix per la bona acollida de la visita teatralitzada que es fa en el Museu FEDA on els assistents els entusiasma la manera que transmeten els actors. Amb l'objectiu de diversificar les activitats d'estiu del camí d'Engolasters, s'ha afegit aquesta nova activitat que és un complement a les propostes de visites nocturnes de les nits d'estiu.

Tot comença l'any 1929 quan el Consell General dona la concessió a FHASA. A partir d'aquest fet és construeix el projecte que finalitza l'any 1934, quan es comença a produir electricitat. En la celebració del primer aniversari del projecte és on està ambientada l'obra. Té tres escenes (a l'interior de la casa dels guardes, en el carrilet del funicular i a l'antiga vàlvula de capçalera).

L'obra està inspirada en els elements que s'utilitzen a la visita guiada habitual i dona la circumstància que les dues actrius (la Cristina Pericas i l'Iris Orriols) representen els mateixos personatges a la visita teatralitzada que fan al Museu.

La visita teatralitzada del camí d'Engolasters ha estat la penúltima activitat d'estiu en el camí. La darrera serà el pròxim 27 d'agost i tindrà com a afegit, un concert de Quim Salvat que posarà el punt final a les activitats d'estiu del camí.

stats