El projecte PAPI rebrà 10.000 euros anuals del Rotary Club d'Andorra

Els infants aprendran a com actuar en situacions d'emergència

El Rotary Club d’Andorra aportarà 10.000 euros anuals per al desenvolupament del projecte de Primers Auxilis per a Infants (PAPI), que la Creu Roja Andorrana desenvolupa des de l’any 2009 als alumnes del darrer curs de primària dels tres sistemes educatius. El president de la Creu Roja Andorrana, Josep Pol, i el president del Rotary Club d’Andorra, Jaume Sabater, acompanyats del pròxim president del Rotary Club, Francesc Comte, han signat aquest dimarts el conveni que regula que la col·laboració de les dues entitats serà valida per un termini de dos anys.

Per a la Creu Roja Andorrana aquesta aportació significa assegurar la continuïtat d’un dels programes més emblemàtics de la seva àrea formativa que actualment compta amb setze propostes de formació diferents. Els prop de 3.000 alumnes que l’any passat van participar en alguna de les 182 formacions impartides per l’àrea de Formació de l’entitat, 840 alumnes van correspondre al PAPI, amb una mitjà de 36 cursos per any. Es tracta de nens i nenes del darrer curs de primària (10 a 11 anys) que van realitzar, en hores lectives i dins dels  respectius centres educatius, la formació en primers auxilis que la Creu Roja Andorrana imparteix amb continguts adaptats a la seva edat. El temari que s'impartirà inclou com actuar i prevenir en determinades situacions, com per exemple aturades cardíaques, ofegament per cossos estranys, sagnant abundant, pèrdua de coneixement, mal estar, ferides, cremades o traumatismes.

Pol considera que l’entrada del Rotary Club d’Andorra en aquest projecte "demostra el reconeixement que té una iniciativa cabdal i imprescindible des del punt de vista social que ja ha format tota una generació de nens i nens conscienciats amb la importància que té saber actuar davant una situació d’emergència". El president del Rotary Club d’Andorra, Jaume Sabater, ha manifestat la satisfacció per poder participar en una programa "tan important i necessari de la Creu Roja com és el projecte PAPI, que permet fer una formació, adequada i de gran qualitat, en primers auxilis als joves escolars de Andorra". D’altra banda, Sabater ha explicat que "malgrat que any rere any Rotary Andorra sempre ha estat al costat de Creu Roja, aquest any, en un moment complexe per finançar projectes de tanta envergadura com el projecte PAPI, el Rotary ha volgut assolir un fort compromís amb la Creu Roja, responent a la seva demanda per evitar la possibilitat d’haver de suspendre el programa per falta de finançament".