El projecte que volia colonitzar Mart amb voluntaris fa fallida

L'empresa holandesa Mars One Ventures es comprometia a noliejar un vol amb un centenar de persones fins al planeta vermell

La companyia Mars One Ventures ha entrat en situació de fallida aclaparada pels problemes de solvència i credibilitat de la seva oferta de negoci: enviar a centenars de persones a viure a Mart, on també oferia parcel·les per als primers colonitzadors. Entre altres detalls, l'empresa holandesa es comprometia a noliejar un vol amb un centenar de persones fins al planeta vermell, tot i que en cap cas va aclarir el sistema per portar-los de tornada a la Terra.

Segons informa la revista The Verge, la mateixa empresa reconeixia que la tecnologia actualment disponible no garantia l'èxit del viatge de tornada. El pare de l'ocurrència, l'empresari Bas Lansdorp, també fundador de l'energètica Ampyx Power, no ha aconseguit el finançament de 12 milions de dòlars ni tampoc va prosperar el seu singular projecte de sortida a borsa.

Alhora, Elon Musk, pare d'Space X i que també havia impulsat un projecte similar, estima que el preu d'un tiquet per viatjar a Mart rondarà el mig milió de dòlars, tarifa inicialment subjecta al nombre de persones que comparteixin el vol de la primera excursió tripulada.