Publicitat
Publicitat

Els propietaris de la Borda Nova valoren alternatives al parc aquàtic

Els impulsors es troben "en fase d'anàlisi" del projecte perquè "han passat dos anys i les tendències canvien"

Les obres d'urbanització dels terrenys de la Borda Nova, que eren propietat del Bisbat fins al 2014 i van ser comprats per un inversor rus, van començar el setembre del 2015 i finalitzaran aquesta primavera. La idea d'explotar els terrenys, de 10.400 metres quadrats edificables i vora 26.000 metres quadrats de sostre construïble, segueix en peu i no hi ha "cap problema financer que ho estigui encallant", tal com ha informat un dels representants d'Aigua Parc (la societat propietària dels terrenys), Lluís Suárez. Ara bé, la idea de construir-hi un parc aquàtic es troba en procés d'avaluació i no és segura. "Han passat més de dos anys des que vam començar i l'economia canvia, les tendències canvien", ha justificat el representant.

Suárez ha recordat que es tracta d'una inversió "molt gran", milionària, i per tant "cal estar segurs que el que hi posem hi pugui durar". La inversió és 100% privada i no compta amb cap suport públic, per tant cal tancar un projecte "amb el menys risc possible".

Així, i mentre les obres d'urbanització segueixen (s'està construint un vial que connecta amb el carrer Terra Vella, just on hi ha l'edifici per a habitatges socials de Jovial), els impulsors del projecte es troben en fase de "reflexió i anàlisi" per escollir la millor alternativa. Si finalment es mantingués la idea del parc aquàtic cobert, representaria només "el 10% de l'edificació" aproximadament, i per tant no seria l'element principal. En qualsevol cas, els impulsors estudien la globalitat del projecte. La idea és fer un gran complex d'oci i comerç, també amb pisos i aparcament, però els propers mesos decidiran de quina manera ho enfoquen.

Finalment, Suárez ha assegurat que el capital rus no és indispensable per tirar endavant cap dels projectes que es puguin aprovar.