Societat 25/04/2019

Protecció Civil determina que l'esllavissada al coll de la Botella és un fet "puntual"

La carretera s'ha reobert aquest migdia amb pas alternatiu

C. G.
2 min
L'esllavissada a la carretera del coll de la Botella. / COEX

La MassanaTècnics del COEX (Servei de Conservació i Explotació de Carreteres) i d'Ordenament Territorial s'han desplaçat aquest dijous al matí fins al quilòmetre 12 de la Carretera General 4, a uns 150 metres abans d'arribar al nou edifici del coll de la Botella, per controlar l'afectació de l'esllavissada de rocs que va tenir lloc dimecres a última hora de la tarda i que va obligar a tallar-ne el trànsit. Segons ha informat el cap del gabinet tècnic del ministeri d'Ordenament Territorial, Josep Maria Huertas, i un cop enllestits els treballs d'inspecció, es pot parlar d'una esllavissada "puntual" pel desprendiment d'un talús. No implica, per tant, que puguin haver-hi noves situacions similars ni que hi hagi perill per a la seguretat de les persones.

Els rocs van caure al mig de la carretera, motiu pel qual el COEX procedirà les properes hores a netejar la via. Pels volts de les 12 del migdia la CG4 ha quedat reoberta, mitjançant pas alternatiu

Huertas ha informat que en aquesta zona concreta ja s'hi havia intervingut precisament per controlar possibles esllavissades, i l'actuació que s'hi haurà de fer ara entrarà dins la campanya d'estabilització del 2019. La combinació de temperatura i pluja n'hauria estat el motiu, concretament els canvis de calor a fred, sumat a la lubricació que la pluja provoca a les pedres, ha exposat el tècnic d'Ordenament Territorial.

Reobert el coll d'Ordino

D'altra banda, informa Mobilitat, aquest matí ha quedat reobert el coll d'Ordino (que connecta amb la parròquia canillenca). Es tracta de la carretera CS-240 i només està operativa durant els mesos de bon temps. Quan arriba la neu queda tancada.

Tot i que la neu sembla que encara no marxarà del tot, aquesta nit s'ha hagut de tancar el Port d'Envalira durant quatre hores aproximadament pel fort vent i els gruixos de neu. S'ha reobert a primera hora del matí.

A hores d'ara no calen equipaments a cap punt del país.

La neu també ha afectat l'estació d'Ordino Arcalís, que ha hagut de tancar aquest dijous.

stats