Els protocols de col·laboració en casos de violència de gènere, a revisió

La comissió nacional ha valorat que aquests mecanismes han de ser adaptats a les necessitats actuals

La Comissió nacional de prevenció de la violència de gènere i domèstica (CONPVGD) ha mantingut aquest dijous la seva setena reunió, presidida per primera vegada pel ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy. En la reunió s’ha fet balanç de la feina feta des de la darrera trobada, com ara la implementació de la guia de col·laboració i els protocols d’actuació en casos de violència de gènere i domèstica. Precisament, durant la trobada s’ha acordat revisar els protocols de col·laboració entre els diferents organismes i institucions implicats en aquesta qüestió, com ara l’administració de la justícia o el Cos de la Policia, amb la voluntat d’actualitzar-los a les necessitats actuals.

Durant la trobada, tal com informen des del Govern, els membres de la comissió han acordat, també, col·laborar en els treballs per elaborar la llei per a la igualtat efectiva entre dones i homes. A la reunió també s’ha tractat la campanya que es realitzarà aquest any per commemorar el Dia internacional contra la violència envers les dones, que tindrà lloc el 25 de novembre. A més, Filloy ha explicat el funcionament de les formacions especialitzades que l’àrea de Polítiques d’Igualtat està duent a terme en diferents sectors professionals del país i els tallers educatius que es realitzen a tots els centres d’Andorra per fomentar la prevenció i la sensibilització.

L’acte ha comptat amb la presència de la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas; el secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, i altres alts càrrecs del Govern. Per la seva implicació en la prevenció de la violència de gènere i domèstica, també hi han assistit representants de l’administració de la justícia, del ministeri Fiscal i el director del Cos de la Policia, Jordi Moreno.

La comissió emana de la Llei 1/2015 per l’erradicació de la violència de gènere i domèstica amb l’objectiu principal de garantir el compliment de la norma esmentada i assegurar la col·laboració i coordinació entre tots els ministeris i departaments de l’administració general involucrats en aquesta matèria.