Societat 10/11/2020

El PS celebra els avenços per millorar l'administració de justícia

La formació retira la moció sobre l’ajornament del Codi de procediment civil

Ara Andorra
1 min
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López. / PS

Andorra la VellaCompletar una millor assignació de recursos als estaments judicials, corregir els errors materials i conceptuals del projecte de llei i convocar una taula de diàleg amb tots els agents implicats en el bon funcionament del sistema judicial eren les tres raons que van portar el grup parlamentari socialdemòcrata a tramitar una moció per ajornar el Codi de procediment civil. Una moció que la formació ha retirat aquest dimarts al matí, després conèixer la rectificació del Govern per donar compliment a les demandes del Col·legi d’Advocats que el PS va traslladar al Consell General, informa la formació en un comunicat.

La voluntat de la proposta, explica el president del grup parlamentari socialdemòcrata, “era generar debat per aconseguir avenços per millorar la crisi que pateix la justícia, que afecta i ofega les nostres administracions, el conjunt d'empreses del i tota la ciutadania. Celebrem que s’hagi creat, finalment, aquesta comissió de treball. Confiem que tothom complirà la seva part i estarem disposats a participar sempre que sigui necessari”, ha assenyalat Pere López.

Des del grup parlamentari socialdemòcrata insisteixen que estan a favor de l'aplicació d'aquest Codi de procediment civil i que, en conseqüència, van votar a favor de la llei, perquè suposarà un avanç en dret civil, que és el que afecta més a les famílies cada dia. Aquest codi, a l'entendre del PS, si bé ha de permetre agilitzar, aquesta agilització no pot implicar si es força l’entrada en vigor un col·lapse en el sistema.

stats