Societat 12/01/2021

El PS vol fixar l'edat mínima en 16 anys per ser professional d'esports electrònics

La formació demana que les sancions vagin destinades a la Unitat de Conductes Addictives

Ara Andorra
2 min
La roda de premsa d'aquest dimarts. / PS

Andorra la VellaEl grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat tres esmenes al projecte de llei d'esports electrònics. Els socialdemòcrates proposen, en primer lloc, augmentar l'edat mínima per ser professional d'esports electrònics: el projecte de llei actual contempla que l'edat mínima siguin els 15 anys, i des del PS volen que sigui necessari haver complert els 16 per poder ser professional d'esports electrònics. "L'etapa d'escolarització obligatòria és fins als 16 anys, i és important i bàsic que els professionals comencin a partir d'aquesta edat en la qual es deixa de ser alumne obligatòriament, ja que considerem que són dues tasques incompatibles.", ha exposat el conseller Roger Padreny, que ha deixat clar que la voluntat del PS "és vetllar pel bon desenvolupament dels menors i prevenir les addiccions”.

En aquest sentit, el PS ha presentat una segona esmena per fer que les sancions vagin destinades a la Unitat de Conductes Addictives: "Els esports electrònics tenen una part de joc i una d'addicció: les sancions han de ser finalistes i els seus imports han d'anar destinats a prevenir-les", ha explicat Padreny.

En tercer lloc, des de la formació socialdemòcrata es busca millorar i fer més completa la composició actual de la Comissió Andorrana d'Esports Electrònics, afegint un representant del Consell Regulador del Joc Andorrà i un d'Andorra Telecom. El conseller general, Quim Miró, ha explicat que "els esports electrònics impliquen joc i és important que hi hagi un representant d'aquest organisme, així com algú que conegui més l'àmbit tecnològic".

Els consellers del grup parlamentari socialdemòcrata també han presentat aquest dimarts les esmenes al projecte de llei de modificació de la Llei de confiança electrònica, aportant més seguretat jurídica i més definicions, així com assegurar la protecció de les dades pel que fa als sistemes de confiança electrònica. "Considerem que és bàsic que tota aquesta nova legislació es pugui consolidar en un període de sis mesos: volem una legislació completa que doni seguretat al ciutadà", ha defensat Padreny.

stats