Publicitat
Publicitat

Tot a punt per a la revetlla de Sant Joan

La Flama del Canigó arribarà a la una del migdia a Sant Julià de Lòria

Enguany, Sant Julià de Lòria serà la parròquia que rebrà la Flama del Canigó i que a la tarda es repartirà a les altres parròquies, un dels actes més importants que envolten la revetlla de Sant Joan. El Centre de la Cultura Catalana ha organitzat com cada any la recollida de la flama al cim del Canigó, una flama que arribarà aquest dimarts a la parròquia laurediana a la una del migdia, a l'antic Comú. Allí, la cònsol major, Montserrat Gil, encendrà el peveter i llegirà el manifest. També a Sant Julià, a les 22.30 tindrà lloc la cercavila dels fallaires pel carrers del centre fins al Prat Gran on s'encendrà la foguera.

A la tarda, la flama arribarà a les set a la plaça del Consell, a Andorra la Vella, on serà rebuda pel síndic, que llegirà el manifest i repartirà la flama per totes les parròquies. En aquest espai també tindrà lloc l'actuació dels fallaires d'Andorra la Vella i es repartirà coca i moscatell per a tothom. Els Fallaires també seran els encarregats de fer el tradicional recorregut per carrers i places del Centre Històric, a partir de les 22.30 hores. Posteriorment, a la mitjanit, els fallaires encendran la foguera de Sant Joan i l'Esbart Dansaire d'Andorra la Vella presentarà el 'Ball de Bruixes', que anirà seguit de l'actuació del Pont d'Arcalís.

Encamp també ha organitzat diversos actes per celebrar l'arribada de la flama, a les 21 hores, al Prat de l'Areny, on l'esperaran la Batucada Brincadeira i la Colla de Diables. La festa s'acabarà amb el concert de la revetlla a càrrec d'Auryn i Efecto Pasillo.

Pel que fa a Canillo, l'encesa de la foguera tindrà lloc a les 22 hores a l'aparcament comunal dels Refugis, i anirà seguida d'un ball de nit a la mateixa ubicació.