Publicitat
Publicitat

Una quarantena d'afectats de Volkswagen s'interessen per les possibles accions legals

L'Associació de Perjudicats d'Entitats Financeres reclamarà danys i perjudicis a Volkswagen pel frau de les emissions contaminants

L'Associació de Perjudicats d'Entitats Financeres (APDEF) ha convocat aquest dijous els afectats pel frau de les emissions contaminants de vehicles Volkswagen a un hotel d'Escaldes-Engordany per informar de les possibles accions legals que poden emprendre.

El president de l'APDEF, Francesc Garcia, ha explicat que les actuacions previstes són per una banda, la demanda que els accionistes privats poden interposar perquè les seves accions al grup automobilístic han perdut valor. Per una altra banda, la demanda dels usuaris afectats que "s'estudiarà si presentem una demanda civil o una querella criminal, estem dedicant els esforços per estudiar la millor opció". Tot i això, des de l'associació han recomanat als afectats que denuncien la situació per danys i perjudicis, ja que els seus vehicles han perdut un valor important i, a més,  les reparacions que s'haurien de fer són costoses.

Volkswagen ha anunciat que a partir del 2016 cridarà a revisió als vehicles implicats per reparar els seus motors. Tot i això, des d'APDEF han mostrat la seva desconfiança en l'empresa i aposten per reclamar els diners de la reparació mitjançant aquestes demandes.

Tots aquells que estiguin interessats a adherir-se a aquesta associació deuran abonar 100 euros perquè sigui un despatx d'advocats andorrà qui realitzi totes les gestions pertinents. Josep Ribera, un dels advocats responsables d'APDEF al Principat, ha garantit que en cas que no s'aconsegueixi guanyar el cas, els afectats podran recuperar els seus diners.