Societat 17/10/2020

Quatre sanitaris de l'hospital i quatre pacients de la planta de cirurgia, positius per Covid-19

S'ha decidit tancar i aïllar l'àrea i prohibir les visites de l'exterior

Ana
1 min
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell

Andorra la VellaEl Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) ha informat aquest dissabte a través d'un comunicat que els cribratges periòdics que s'estan duent a terme en diferents plantes i serveis de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, han permès detectar al llarg d'aquesta setmana un total de vuit casos positius per Covid-19. En concret, es tracta de quatre professionals sanitaris -tres infermers i un auxiliar d'infermeria- i de quatre dels setze pacients que estaven ingressats a la planta de cirurgia.

Segons s'informa des del centre hospitalari, a conseqüència de l'aparició d'aquests casos s'ha decidit tancar i aïllar la planta de cirurgia per tal de fer el seguiment dels pacients que han donat negatiu. A més, s'han prohibit les visites de l'exterior fins que la situació estigui normalitzada.

Fins al moment, es desconeix quin és l'origen del brot, ja que des del SAAS s'assegura que pot ser "multicausal", és a dir, que es pot haver generat tant a l'interior com a l'exterior de l'hospital. Els quatre pacients de la planta de cirurgia s'han traslladat immediatament a la planta Covid i tot seguit s'ha procedit a iniciar la comunicació amb les famílies.

stats