Societat 21/10/2019

Quatre joves superen la 7a edició del Cos de Voluntaris per la Natura

Des dels seus inicis, 41 participants han obtingut el diploma que acredita els seus coneixements en jardineria, gestió forestal i ramaderia

ARA Andorra
1 min
Acte de cloenda de la 7a edició del Cos de Voluntaris per la Natura. / COMÚ DE LA MASSANA

La MassanaLa 7a edició del Cos de Voluntaris per la Natura (CNV) ha conclòs amb el lliurament de diplomes als quatre joves d'enguany. Des del seu inici, fins a un total de 41 joves han superat el curs que acredita els seus coneixements en jardineria, gestió forestal i ramaderia. Els encarregats de lliurar els certificats han estat la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, el cònsol major de la Massana, David Baró, i el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde. Tots tres han destacat la importància del treball en equip entre les administracions públiques, les entitats sense ànim de lucre i també el sector privat.

El projecte, que va néixer el 2012 amb una vocació social, va rebre el suport del Govern d'Andorra des d'un inici, i el 2017 es va integrar dins el programa de foment de l'ocupabilitat Focus 16/20. Tant Vilarrubla com Baró han destacat la importància d'aquest pas endavant que es va fer el 2017, ja que des d'aquell moment, els joves compten amb un marc formatiu que els dóna més recursos i competències a l'hora d'incorporar-se al món laboral.

Un dels treballs que han realitzat els joves en aquest curs ha estat l'enjardinament de la zona de davant de l'Espai i la zona d'entrada al CIC. Pel CNV, el treball de camp és una part molt important del programa.

stats