Publicitat
Publicitat

Es constitueix la cooperativa Raiffeisen i inicia la seva capitalització

Els impulsors de la cooperativa han donat a conèixer a l'AREB el seu malestar pel retard en la resposta a la seva proposta

La societat cooperativa Raiffeisen.ad ha quedat constituïda oficialment després de la seva inscripció al Registre de Societats Mercantils a data 1 de setembre. Així ho han donat a conèixer els impulsors de la cooperativa a l'AREB aquest dilluns al matí, amb l'entrega d'un document que fa referència a aquesta constitució oficial i a l'inici de la seva capitalització.

Segons ha explicat el president de la societat cooperativa, Eusebi Nomen, Raiffeissen.ad ha començat el procés d'acceptació com a socis cooperativistes de clients de BPA que són titulars de passius de l'entitat, com ara accions preferents o saldos en comptes, i que realitzen aportacions al capital de la cooperativa en forma d'aportacions no dineràries reemborsables constituïdes principalment per drets o una part d'aquests passius de BPA. Nomen ha assegurat que estan sorpresos, ja que, "s'estan aconseguint xifres molt importants de capitalització". Tot i no voler desvetllar el número de clients ni les quantitats dineràries, ha reconegut que "estem parlant d'aportacions de sis i set xifres". Els motius pels quals estan tenint aquesta resposta, segons els impulsors de Raiffeisen, és que els clients s'han adonat que aquesta opció funcionarà sense problemes, i que, a més, en cas que l'AREB no accepti la proposta "és un vehicle molt important per defensar el seu patrimoni". Nomen ha explicat que en cas que l'AREB decideixi la creació de Vall Banc, la cooperativa portarà el cas a la Batllia.

Per altra banda, Nomen, acompanyat per Xavier Feliubadaló, un altre dels impulsors de la cooperativa, han donat a conèixer a l'AREB el seu malestar pel retard en la resposta a la seva proposta. Nomen ha explicat que, "ha passat més d'un mes des de l'entrega i encara no tenim cap resposta". Consideren que no hi ha una explicació tècnica per a aquest retard i que és causat per motius polítics, de fet, Nomen ha considerat obvi que "abans de les eleccions no volen fer cap pas que pugui ser percebut per al ciutadà com a perjudicial".

Finalment, el president de Raiffeisen.ad ha assegurat que seguiran insistint a l'AREB fins a tenir una resposta a totes les seves propostes.