Societat 30/06/2019

‘Rebel’ o la història d’un home enamorat de l’amor

Lydia Bouchard ha creat un univers unint els anys 20, els tatuatges vintage i Jean Paul Gautier

T. Navarro
2 min
La directora creativa de 'Rebel', Lydia Bouchard. / T. N. (ANA)

Andorra la VellaUn home enamorat de l'amor, que desitja estar enamorat i el busca desesperadament. És el punt de partida de 'Rebel', l'espectacle del Cirque du Soleil que s'ha estrenat aquest dissabte a Andorra la Vella. Un muntatge pensat per la directora creativa Lydia Bouchard, contenta amb les sensacions que ahir va transmetre el públic. "Tots vam notar que hi havia bona energia", ha dit aquest diumenge, després dels nervis i dels preparatius que s'han allargat durant mesos però que s'han identificat aquests darrers dies.

Amb una estètica inspirada en els anys 20, els tatuatges vintage i amb vestuaris que segueixen la línia de grans de la moda com Jean Paul Gautier o Christian Lacroix, volien una posada en escena "romàntic rock, i no podia ser només rock". I un exemple és el color vermell i la forma del vestit de la Parlour, amb formes geomètriques i que realcen les corbes femenines, o l'estètica pin up de l'home protagonista.

Reconeix que no pot quedar-se només amb una part de l'espectacle, però sí que està orgullosa de la zebra unicorn, muntatge basat en la dansa del lleó xinès. "Convertir el titella en alguna cosa més i ser capaç de manipular-lo és un repta molt gran", ha declarat Bouchard. Igual que les transicions i els canvis de maquinària entre actuació i actuació. "És on crec que he fet la meva feina", diu entre somriures mentre parla d'una tasca "que intentem fer-la com més sigil·losament sigui possible", de la manera més suau però sense amagar-ho perquè "és evident que és visible".

Tot això en un escenari on els artistes tenen a gent mirant en un angle de 180 graus i que té forma de V perquè precisament "els artistes pensin d'aquesta manera". Així, l'experiència és totalment diferent depenent d'on estigui situat l'espectador "i m'hi he esforçat perquè totes elles siguin interessants".

stats