Publicitat
Publicitat

La reforma de l'Albó s'iniciarà el 2016

La ministra de Salut i Afers Socials, Rosa Ferrer, i el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, han visitat les instal·lacions de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell

Tal com es va publicar aquest dimecres al BOPA, s'ha obert un concurs d'idees per iniciar la reforma de la residència l'Albó. La Junta Rectora de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell ha expressat la necessitat d'aquesta adequació, ja que segons la seva presidenta, Pilar Díaz, "aquesta residència té més de 20 anys, s'ha quedat obsoleta i no reuneix les condicions d'adaptació per als usuaris". Les ofertes es podran presentar fins al mes de juliol i, per aquest motiu, Díaz ha manifestat que "esperem fer les obres l'any que ve i en un màxim d'un any ho tindrem tot enllestit".

Aquestes declaracions s'han fet en el marc de la visita que han realitzat aquest dijous al matí els nous ministres de Salut i Afers Socials, Rosa Ferrer, i el d'Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, a les instal·lacions de l'EENSM.

Jover ha destacat la remodelació de la residència l'Albó, que està previst començar el 2016, tot i que considera que "hem d'estar atents a la necessitat del dia a dia". El ministre ha destacat la feina de la institució i concretament la del programa 'Progrés' perquè "creiem en els sistemes inclusius i esperem que tot el que sigui possible es mantingui socialitzat".

S'ha previst que la reforma de la residència l'Albó s'iniciï l'any 2016 i consistirà en l'adaptació de les instal·lacions a la normativa vigent. Actualment hi ha 33 persones vivint a la residència i, tot i que les obres preveuen un augment del número d'habitacions, la presidenta de la Junta Rectora de l'EENSM, Pilar Díaz, ha assegurat que "de moment no necessitem més capacitat perquè actualment no hi ha demanda".

A l'inici de les obres, que encara està per determinar, els usuaris hauran de sortir de la residència. En aquest sentit, Díaz i Ferrer han explicat que s'està definint i buscant una alternativa, "en última instància aniran a un hotel però esperem trobar algun lloc", segons la ministra.

Actualment s'està treballant en el programa 'Vida Independent' en què els usuaris autònoms viuen a pisos tutelats. Pilar Díaz ha explicat que avui en dia hi ha dues vivendes habitades pels usuaris del programa i "a l'escola estem treballant per saber qui es pot valdre per si sol". A mesura que es vagin incorporant persones a aquest programa s'aniran buscant pisos.