Publicitat
Publicitat

Els refugiats s'acomiaden del pic de Carroi

L'obra 'Som' de l'artista Marc Sellarès formava part de la biennal Land Art

Els operaris de l'exposició van iniciar aquest dimarts els treballs d'acondicionament de la tartera de Carroi, on fins fa pocs dies es representava l'obra 'Som' de l'artista Marc Sellarès. Un desmuntatge que encara continua aquest dimecres, i és que les teles blanques que abans mostraven un dels drames més patents en l'actualitat deixarà pas a un grapat de pedres.

El comissari de la segona Biennal Internacional Land Art, Pere Moles, destacava ara fa uns dies la gran rellevància de l'obra l'artista Marc Sellarès. Una al·legoria a la tensió i duresa que viuen els refugiats, representada per la figura de dos nens abraçats que mostren la potencialitat que tenim tots de convertir-nos en refugiats, tal com ha exposat l'autor en més d'una ocasió.

Aquest bomber de Barcelona ha aconseguit que la representació de la seva filla en braços del seu fill sigui una de les més reconeixibles de l'edició d'enguany de la biennal, que s'ha dedicat als refugiats. La tartera del Carroi ha estat l'escenari durant tres mesos –del 28 d'abril al 28 de juliol– d'aquest homenatge a aquells que abandonen el seu país d'origen per conflictes bèl·lics.

Una situació que anys enrere va tenir el Principat com a protagonista –durant la Guerra Civil espanyola i la Segona Guerra Mundial–, motiu que ha inspirat l'esdeveniment, i que avui en dia continua brollant en països de l'Orient Mitjà i el nord d'Àfrica, tot i que en ambdós casos no són simplement teles blanques sinó gent de carn i ossos.