Un regal per incidir en l'educació mediambiental

El comú regala a les escoles d'Encamp un autocompostador i un hort urbà

Els cònsols major i menor dʼEncamp, Jordi Torres i Esther París, acompanyats de la directora del departament dʼHigiene i Medi Ambient del comú dʼEncamp, Vanessa Carrascosa, han fet el lliurament, aquest dilluns al matí, dʼun autocompostador i dʼun hort urbà a les escoles andorrana i francesa de primera ensenyança dʼEncamp. Amb aquesta acció, tal com s'informa des de la corporació, es vol  col·laborar a reforçar el vincle amb l’educació mediambiental que es treballa a les escoles.

El primer centre que ha rebut la visita dels cònsols ha estat lʼescola andorrana de primera ensenyança dʼEncamp, on el seu director, Santi Rodríguez, ha rebut un autocompostador amb el qual els infants de lʼescola, a través de la recollida selectiva de matèria orgànica al menjador, podran fer compost que reutilitzaran en el seu hort escolar, emmarcat en el projecte dʼEscola verda al qual està adherit el centre.

La segona escola que han visitat els cònsols ha estat la francesa dʼEncamp, on els ha rebut la seva directora, Giselle Bertrand. En aquesta ocasió, els cònsols han fet lliurament de tres jardineres i dʼun hort urbà que consisteix en un receptacle amb dipòsit que recull lʼaigua de la pluja i/o del reg que després es pot pouar, així com dʼun compartiment on guardar les eines, tal com han informat des de la corporació a través d'un comunicat.

A més, de cara al pròxim curs escolar es preveu instal·lar un nou hort urbà a lʼescola andorrana de primera ensenyança, ja que amb la remodelació dels patis del centre es quedaran sense lʼhort que actualment cultiven.

El cost de lʼautocompostador i de lʼhort urbà ascendeix a uns 3.600 euros i ja estan instal·lats i a punt per funcionar.