El repartiment de tests d’antígens s’allargarà fins a exhaurir els 80.000 restants

Alguns comuns inicien la distribució aquest dimarts mentre que altres van començar dilluns

El Govern i els comuns van acordar començar aquesta setmana amb una tercera ronda de repartiment de tests d'antígens per tal de minimitzar el risc de transmissió de la Covid-19 de cara a les celebracions pel dia de Reis i altres reunions que es puguin celebrar al llarg dels pròxims dies en l'àmbit privat. Tal com va assenyalar aquest dilluns el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, fins al moment s'han repartit al voltant de 70.000 tests d'autoconsum. Això suposa que encara quedin disponibles al voltant de 80.000, ja que l'executiu en va adquirir 150.000 unitats, que s'aniran distribuint fins a acabar l'estoc. Precisament, la posada en marxa d'aquesta eina ha permès detectar, fins al moment, 66 casos positius.

Sant Julià de Lòria ha estat la parròquia que abans ha iniciat el repartiment. La corporació lliura els tests a tots els residents majors de 6 anys sempre que portin amb ells els corresponents carnets de la CASS. Escaldes-Engordany també va començar el lliurament dilluns, i només demana presentar el número de cens. Ordino ha tornat a habilitar la sala la Buna per reprendre el repartiment i, en aquest cas, també és necessari dur el carnet de la seguretat social. El mateix passa amb Andorra la Vella, que en aquesta ocasió ha traslladat el punt de recollida a l'Espai Ciutadà del comú.

Cal recordar que l'adquisició d'aquestes proves ràpides ja va sortir publicada al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) a mitjans de desembre. En el text, es detallava que cada aparell suposava un cost pel Govern de 4,35 euros, malgrat que en la publicació no s'especificava la quantitat d'unitats totals adquirides a l'empresa Gessal Nutracuticals.